Яблучний пиріг: Борошно 1,5 склянки Сметана 1,5 склянки вершкове Масло-130 г Сода 0,5 ч. л. Яблука 1 кг Яйце 1 шт Цукор 1 стакан. Розтерти розм'якшене вершкове масло (130 м) і півсклянки цукру, додати сметану (півсклянки) і соду (пів чайної ложки). Замісити м'яке тісто. Викласти на дно змащеної рознімної форми, формуючи невеликі бортики. Близько 1 кг кисло-солодких яблук почистити від шкірки і серцевинки. Нарізати довільно. Приготувати заливку: з'єднати 1-1,5 склянки сметани з одним яйцем, розтертим з 0,5 склянки цукру. Додати 2 ст. ложки борошна. Розмішати, щоб не було грудочок. Випікати при 170 градусах протягом 40-45 хвилин. Готовий пиріг до повного охолодження залишити в духовці, щоб заливка «схопилася». У гарячому або теплому вигляді він розвалюється.
|