Головна » Статті » Рецепти

Яблучний мармелад з волоськими горіхами (рецепт)
Це страва, що відноситься до французької кухні. Вишукане і не складна в приготуванні. Горіхи волоські є скоріше ароматним доповненням, оскільки вариться спочатку мармелад з яблук і тільки потім вже готовий теплий мармелад додаються хрусткі крупно нарізані волоські горішки.
Отже, готуємо мармелад. Яблука нарізаємо досить великими часточками, при цьому насіння обов'язково видаляємо. У сотейник або в каструльку з товстим дном шматочки яблук складаємо, додаємо масло вершкове і нарізані половинками (можна на шматочки) лимони. Тепер увага - додаємо лавровий лист! Сама здивувалася, але ось саме так, з додаванням лаврушки, у Франції готують цей мармелад. Варимо десять хвилин яблучка з водою і цукром + лавровий лист і лимон. Після цього лист виймаємо (викидаємо) і лимони теж виймаємо, залишаючи в сотейнику один яблучний мармелад. Вогонь вимикаємо, даємо трохи охолонути страви, додаємо бренді і горішки волоські.
Інгредієнти: яблук пів кіло, води 300 мл, 80 гр. цукру, 50 гр. масла вершкового, 100 гр. горіхів, дві ложки бренді, лавровий лист.
Просмотров: 666
Категория: Рецепти |
| Теги: мармелад, лист

Рекомендовані рецепти:

Молоді кабачки в горіховому соусі
Рибка по-провансальски
Сирна "самса" з грибами
Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Цукерки, бараночки
Українські пампушки з часником
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: