Головна » Статті » Рецепти

Яблучний кекс з горіхами
Рецепт із серії «просто і смачно». Яблук можна покласти і більше, ніж написано в рецепті, в готовому кексі їх виходить не так вже і багато.
Що нам знадобиться:
Склянку цукру
Дві склянки борошна
Три яйця
150 грам вершкового масла (або маргарину - на ваш розсуд)
Пакетик ванільного цукру
Півтори чайних ложки розпушувача
Жменю ядер волоського горіха
Три - чотири яблука

Горіхи підсушуємо в духовці або на сухій сковорідці і потім рубаємо ножем. Сильно дрібнити не потрібно, смачніше коли горішки залишаються шматочками. Але якщо хочете, щоб у випічки був виражений горіховий смак, тоді потрібно перемолоти горішки дуже дрібно.
Масло розтопити і остудити. Всипати цукор, збити міксером до повного розчинення цукру. По одному додавати яйця, збиваючи міксером масляну суміш.

Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і ванільним цукром. Вмішати в рідку суміш щоб не було грудочок. В останню чергу додати горіхи і нарізані скибочками яблучка (чистити від шкірки не обов'язково). Можна ще додати трохи розпарених родзинок або чорносливу (якщо мало яблук) і корицю для аромату і смаку (якщо любите).
Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати на середньому вогні хвилин 35 - 40. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою - виходить з кексу сухий - дістаємо випічку, даємо їй трохи охолонути й нарізаємо скибочками.
Приємного апетиту!
Просмотров: 620
Категория: Рецепти |
| Теги: скибочками, виходить

Рекомендовані рецепти:

Імбирне печиво "Як з Икеи"
Готуємо кіш
Картопляні пиріжки з капустою
Салат "Букет тюльпанів"
Мигдальної-яблучний пиріг
Пиріг лимонно-медовий
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: