Головна » Статті » Рецепти |
Яблучний кекс з горіхами
Рецепт із серії «просто і смачно». Яблук можна покласти і більше, ніж написано в рецепті, в готовому кексі їх виходить не так вже і багато. Що нам знадобиться: Склянку цукру Дві склянки борошна Три яйця 150 грам вершкового масла (або маргарину - на ваш розсуд) Пакетик ванільного цукру Півтори чайних ложки розпушувача Жменю ядер волоського горіха Три - чотири яблука Горіхи підсушуємо в духовці або на сухій сковорідці і потім рубаємо ножем. Сильно дрібнити не потрібно, смачніше коли горішки залишаються шматочками. Але якщо хочете, щоб у випічки був виражений горіховий смак, тоді потрібно перемолоти горішки дуже дрібно. Масло розтопити і остудити. Всипати цукор, збити міксером до повного розчинення цукру. По одному додавати яйця, збиваючи міксером масляну суміш. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і ванільним цукром. Вмішати в рідку суміш щоб не було грудочок. В останню чергу додати горіхи і нарізані скибочками яблучка (чистити від шкірки не обов'язково). Можна ще додати трохи розпарених родзинок або чорносливу (якщо мало яблук) і корицю для аромату і смаку (якщо любите). Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати на середньому вогні хвилин 35 - 40. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою - виходить з кексу сухий - дістаємо випічку, даємо їй трохи охолонути й нарізаємо скибочками. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 691 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |