Головна » Статті » Рецепти

Яблучна гірчиця
Думаю, в сезон яблук цей рецепт буде дуже до речі. Смак гірчиці можна регулювати додаванням оцту і цукру, але не захоплюватися, щоб не перебити тонкий аромат і смак яблук.
Ось що нам знадобиться:
Три кислих яблука (ідеально підійде Антонівка)
Три столові ложки сухої гірчиці в порошку
Три столові ложки білого винного оцту
Дві столові ложки цукру
Чайна ложка солі
Кілька горошин чорного запашного перцю

Яблука миємо, запікаємо в духовці до м'якості. Поки печуться яблука, злегка підігріваємо оцет, кидаємо в нього запашний перець (в оригінальному рецепті ще додавалися три гвоздички, але на мій смак вона переб'є, так що - це за бажанням). Даємо трохи постояти, додаємо сіль і цукор. Розмішуємо до повного розчинення.
Спечені яблука очищаємо від шкірки і насіння, протираємо через сито або подрібнюємо в блендері до пюреобразного стану.
Чотири столові ложки яблучного пюре змішуємо з сухою гірчицею, розтираємо дуже ретельно, щоб не було грудочок. Вливаємо оцет (горошинки перцю прибрати), розмішуємо. Викладаємо готову гірчицю в баночку з кришкою, прибираємо в холодильник. Через три дні гірчиця буде готова.
Просмотров: 716
Категория: Рецепти |
| Теги: яблука

Рекомендовані рецепти:

Розсипчастий шоколадний брикет з сиром
Сирне печиво з базиліком
Безе
"Сніжне" печиво
Яблучні сирники
Домашні пряники "М'ятні"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: