Імбирне печиво: Борошно пшеничне 400 гр (2,5 склянки) Яйця курячі 2 шт Масло вершкове 200 гр Мед 4 ст. л Цукор-2/3 склянки Корінь імбиру Розпушувач тіста 1/2 ч. л. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці. Масло збити з цукром дочиста. Додати мед. Ще раз збити. Яйця вбити після того, як змішати масло,цукор і мед. До речі, якщо замість масла взяти маргарин — суміш може почати розшаровуватися. Потім додайте імбир. Борошно змішати з дрібкою солі і розпушувачем. Просіяти в миску з олійною сумішшю і замісити тісто. Миску з тістом накрити харчовою плівкою або тарілкою, поставити в холодильник мінімум на 2 години. Перед випічкою тісто дістати, брати ложкою і формувати кульки. Кульки обваляти в цукровому піску і викласти на деко, застелене пергаментом або папером для випічки. Злегка приплюснути. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 — 15 хвилин на пекарської папері або на кальці, змащеній вершковим маслом. Дуже смачно з молоком або кефіром.
|