Ідеальний пишний бісквіт для тортів: 5 яєць 1 ст цукру 1 ст борошна ванілін (за бажанням). Включаємо духовку на 170 градусів. Яйця, не розділяючи поміщаємо в чашу міксера, відразу засипаємо цукор, ванілін. Збиваємо на максимальній потужності 5-10 хв. (може знадобитися більше часу, залежить від міксера). Маса дуже добре збільшується в розмірах, приблизно в 3-4 рази , стає густою, тягучою і білої. Просіваємо борошно і акуратно ложкою (лопаткою ) перемішуємо зверху вниз. Форму застелити низ папером, змастити всю (і низ і боки маслом), припылить добре борошном. Виливаємо тісто у форму, у мене трохи більше половини форми і обов'язково зверху форму затягуємо фольгою і ставимо в розігріту духовку. Печемо 170 градусів 25-30 хв, потім зменшуємо 150 градусів 25-30 хв. В цілому 50-60 хв вільного часу, головне — в духовку не заглядати. Фольга відходить (з олією) легко. І ось пухнастий, смачний, дрібнопористий, висотою 6 см, чудово пропитывающийся, РІВНА БІСКВІТ готовий! Даємо бісквіту відлежатися ніч або 6-8 годин, і можна використовувати для приготування тортиків.
|