Густий вершковий суп з куркою: Курка 1 шт Цибуля 2 шт Перець духмяний горошок 10 шт Масло вершкове 50 г Картопля 3 шт. Вершки 33% 150 мл Морква 2 шт Петрушка 1 пучок Вода 3000 мл Мука 2 ст. л Ріпа 3 шт Кріп. Курку кладемо у велику каструлю грудкою вниз. Туди ж відправляємо розрізані навпіл 1 цибулину і 1 моркву, стебла петрушки і горошини перцю. Наливаємо 3 літри води, ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я практично до мінімуму і варимо близько години. Готову курку виймаємо з бульйону і охолодити так, щоб її можна було брати руками. Бульйон проціджуємо, переливаємо в каструлю поменше і знову ставимо на вогонь. Кип'ятимо близько 10-15 хвилин для більшої глибини смаку. Моркву і цибулю нарізаємо кубиками. Картоплю і цибулю нарізаємо на кубики із стороною близько 1-1,5 см. У великій каструлі розтоплюємо вершкове масло. Смажимо цибулю та моркву близько 5 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорим. Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Вливаємо в каструлю гарячий бульйон, додаємо цибулю і картоплю. Варимо близько 10 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. З остиглої курки знімаємо м'ясо, кістки і шкіру викидаємо. Коли овочі зваряться, кладемо в суп розібрану на шматочки курятину і вливаємо вершки. Прогріваємо пару хвилин. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо рубаним кропом.
|