Для приготування гуляшу з квасолею по-сербськи нам будуть потрібні наступні продукти: півтори склянки квасолі, шістсот грамів копчених ковбасок, дві столів. ложечки томатного пюре, шість маринованих перців (я купую готовий маринований перчик у магазині), чотири маленьких зубчики часничку, дві великих цибулини, сіль, рослинна олія, приправи: майоран, кмин, мелений червоний перчик. Ретельно миємо квасоля, замочуємо її у воді на кілька годин, а краще на ніч. Вранці відварюємо квасолю в солоній воді. Стежимо, щоб квасоля не розварилася. Цибулю подрібнюємо і злегка підсмажуємо на ростить. олії. Часник чистимо і розминаємо в ступке.Выкладываем варену квасолю в миску, додаємо смажену цибулю, товчений часник, приправляємо перцем, кмином, майораном і розбавляємо невеликою кількістю квасоляного відвару. Гарненько перемішуємо.
Викладаємо квасоля в глибоку сковорідку. Ковбаски дрібно ріжемо й додаємо до квасолі. Кладемо порізану скибочками маринований перчик і трохи тушкуємо.