Соковиті шматочки ніжного м'яса, приправлені спеціями, з додаванням чорносливу набувають приємний, витончений смак, і звичайний гуляш може скласти конкуренцію будь-якому більш складного і дорогого м'ясної страви.
Інгредієнти: кілограм свинини, 3 цибулини, 1 морквина, 6-8 часточок часнику, 12-15 штук чорносливу, рослинне масло, 1-2 столові ложки борошна, перець горошок, сіль за смаком, кетчуп або томатний соус.
М'ясо наріжте невеликими довгастими шматочками, покладіть на чавунну сковорідку без масла, не соліть і не приправляйте спеціями. Воду теж доливати не потрібно. Накрийте кришкою, зробіть мінімальний вогонь і тушкуйте м'ясо півгодини. Моркву наріжте брусочками, цибулю і часник - кубиками. В окремій сковороді в маслі обсмажте моркву, додайте цибулю і часник, обсмажуйте ще п'ять хвилин. Перекладіть м'ясо в казанок, додайте овочі, посоліть за смаком, приправте перцем та іншими спеціями, тушкуйте ще 10-15 хвилин. Потім додайте чорнослив, тушкуйте ще стільки ж. Борошно злегка обсмажте, влийте воду і розмішуйте до однорідної маси. Влийте борошняну заправку, тушкуйте м'ясо під кришкою 15-20 хвилин. Потім додайте кетчуп або томатний соус за смаком і потримайте на слабкому вогні ще пару хвилин. Гуляшу потрібно настоятися під закритою кришкою, щоб зберегти аромат і смак, тому відразу до столу його не подають.
|