Головна » Статті » Рецепти |
Гуляш сицилійська: 400 г яловичини або телятини 450-500 г томатів у власному соку 1 невеликий баклажан 2 цибулини 2-3 часточки часнику 1 ст. ложка томатної пасти 1 ст. ложка борошна пара гілочок розмарину 2-3 гілочки базиліка сіль, перець рослинна олія М'ясо промиваємо і старанно обсушуємо, ріжемо середніми шматками. На сильно розігрітому маслі обсмажуємо м'ясо до коричневої скоринки через 2-3 рази, щоб шматки смажилися в один шар, лежали вільно. Подрібнюємо очищені цибулю і часник. Очищений баклажани нарізаємо шматочками. З розмарину, промивши, струсивши з нього воду, обриваємо листочки, дрібно рубаємо. Томати, якщо вони цілі, нарізаємо. В тій же сковороді, переклавши м'ясо в каструлю (або латку) кладемо цибулю і часник, шматочки баклажана, розмарин. Обсмажуємо, помішуючи, 5-6 хвилин – і додаємо в каструлю. Заправляємо гуляш перцем і сіллю, кладемо томатну пасту і борошно, розмішуємо, через пару хвилин закладаємо томати, вливаємо 400-500 мл гарячої води. Перемішавши і дочекавшись кипіння, прибираємо вогонь до невеликого, під кришкою залишаємо гуляш тушкуватися приблизно півтори години. Базилік, свіжий або сухий, додаємо в готовий гуляш, якому даємо постояти під рушником 10-12 хвилин. І подаємо в тарілках гуляш по-сицилійськи, додавши гарнір на свій смак. | |
Просмотров: 699 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |