Такий конфітюр сподобається любителям незвичайних десертів. Тим, хто не любить гречки грейпфрута, цей конфітюр напевно не сподобається. В десерті присутній спиртне, тому дітям давати таке частування не бажано.)) Інгредієнти: чотири великих грейпфрута, плюс кілограм цукру, літр води і сто грам бренді.
Приготування конфітюру: знімаємо шкірку з плодів і нарізаємо грейпфрут на шматочки. Все насіння теж треба вийняти, хоча за класичним рецептом ні кісточки, ні шкірка не викидаються, все йде в хід. Я впевнена, що шкурка дасть багато гіркоти, тому її все-таки треба зчищати і викидати. З насінням чинити так само.
подрібнюємо Блендером грейпфрут, воду змішуємо з цукром, спиртне поки не додаємо. Воду + цукор + подрібнений грейпфрут змішуємо і варимо 20 хвилин. Постійно помішуємо, вогонь при варінні повинен бути мінімальним.
За п'ять хвилин до кінця варіння вливаємо спиртне, розмішуємо, потім вимикаємо вогонь і готовий гарячий конфітюр розкладаємо в банки.