Головна » Статті » Рецепти

Голландська масляна коврижка Boterkoek
Опис: Елементарна в приготуванні, традиційна голландська випічка до чашечки гарячої кави. Коврижка має щільну, масляну і приємну структуру, найважливіший компонент - вершкове масло, від її якості залежить смак і пряника.
Boterkoek - дуже ситна, калорійна випічка, подають її маленькими шматочками. Для голландських діточок ця коврижка найчастіше - перший кулінарний досвід на кухні, звичайно, приготований з допомогою батьків.
Інгредієнти:
* Борошно - 200 г
* Масло вершкове - 175 г
* Цукор (м'який, світло коричневий) - 150 г
* Яйце - 1 шт
* Ванільний цукор - 1 ч. л.
* Цедра лимона (терта) - 1 ч. л.
* Імбир (сухий, мелений) - 1/2 ч. л.
* Сіль (щіпка)
Рецепт
Для початку кілька слів про цукор: в оригіналі використовується світло коричневий цукор, як на фото. Якщо його немає, використовуйте звичайний цукор-пісок, але подрібніть його в процесорі до дрібних крупинок (не до пудри!). Можна додати ложку-дві темно коричневого цукру, тоді буде найбільш наближено до оригіналу.
борошно всипати цукор, сіль, цедру, імбир, перемішати. Додати нарізану кубиками вершкове масло кімнатної температури і 1 ст. ложку збитого вилкою яйця. Замісити тісто, обов'язково ложкою або руками, в жодному разі не міксером! З цим завданням впорається і дитина. Тісто буде липке і м'яке.
Для пряники знадобиться кругла форма діаметром 20 см, розмір дуже важливий, оскільки тісто розрахована саме на цю площу для щільної структури готового виробу. Форму змастити маслом, тісто розподілити руками рівним шаром. Змастити яйцем, що залишилося і завдати вилкою візерунок. Випікайте в розігрітій до 170 Ц духовці, 35-40 хвилин. Готову пряник залишити охолоджуватися в формі, нарізати вже холодною.
Для різноманітності можна пряник начинити марципаном або вимішати в тісто шматочки імбиру в цукровому сиропі. Приємного апетиту!
Автор: olena luchtenberg
Просмотров: 680
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, цукор

Рекомендовані рецепти:

Міні-маффіни з морквою і яблуками
Домашній хліб з курагою
Мигдальної-яблучний пиріг
Вершково-медові цукерки
Террін з печінки індички з абрикосами і коньяком
Вівсяний хлібець
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: