Головна » Статті » Рецепти

Гречка з куркою, томлена в духовці
Готується одночасно і курка, і гречка. Я дуже люблю такі рецепти, коли завантажується все відразу в духовку і можна займатися своїми справами - через певний час буде готове і м'ясо, і гарнір до нього.

Що нам знадобиться: шматочки курки (які і скільки - на ваш вибір), склянку гречки, дві склянки окропу, часточка часнику, трохи зелені, вершкового масла, сіль і перець, спеції - за смаком. Якщо є гриби - можна підсмажити їх з цибулею і теж додати в гречку.

Гречку промиваємо, засипаємо в каструлю, заливаємо окропом (дві склянки) і тримаємо під кришкою хвилин десять. В цей час курку розрізаємо на шматочки середньої величини (порційні), солимо-перчимо.
Набряклу гречку солимо, приправляємо спеціями, додаємо зелень і дрібно нарізаний часник. Виливаємо її разом з рідиною в деко з бортиками або в простору форму для запікання. Зверху викладаємо шматочки курки, невеликі шматочки вершкового масла. Затягуємо форму фольгою або щільно накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Прогріваємо, хвилин через 20 робимо невеликий вогонь і готуємо ще приблизно сорок хвилин.
Шматочки курки перед приготуванням можна замаринувати або натерти спеціями - це вже справа смаку.
Якщо хочете щоб курка підрум'янилася - в кінці приготування відкрийте фольгу, але ненадовго, а то гречка пересохне.
Просмотров: 993
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: гречка, шматочки

Рекомендовані рецепти:

Торт "Мурашник"
Торт "Ласун"
Бутерброди з ананасом та сиром
Шоколадне печиво
Райдужні меренги
Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: