Головна » Статті » Рецепти

Гречаники з овочевим соусом
Гречаники з овочевим соусом:

1,5 склянки гречки;
600 г фаршу з свинини і яловичини;
1 цибулина;
1 яйце;
1 ст. л. майонезу;
1 ст. л. рослинного масла;
сіль, перець
Для соусу:
1 цибулина;
1 морквина;
1 червоного і жовтого солодкого перцю;
2 ст. л. томатної пасти;
2 ст. л. рослинного масла;
1 ч. л. цукру;
щіпка орегано.

Гречку перебираємо і промиваємо в декількох водах. Обсушуємо і обсмажуємо на гарячій сухій сковороді, помішуючи, протягом 5 хвилин. Всипаємо гречку в каструлю з 3 склянками киплячої підсоленої води і варимо 20 хвилин. Цибулю для гречаників чистимо і дрібно нарізаємо. Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, 7-8 хвилин. Приготуємо соус. Моркву і цибулю чистимо, з перцю видаляємо серцевину. Нарізаємо цибулю кубиками, моркву і перець – тонкою соломкою. Обсмажуємо цибулю на сковорідці з розігрітим маслом близько 5 хвилин. Додаємо моркву і перець, готуємо ще 6 хвилин. Томатну пасту розвести в 200 мл води і вливаємо в сковороду з овочами. Всипаємо цукор, щіпку солі і орегано, перемішуємо і прогріти, 2 хв. Відставити. Гречці даємо охолонути. Пропускаємо м'ясний фарш разом з гречкою через м'ясорубку. Додаємо яйце, майонез, обсмажену цибулю, сіль і перець за смаком, ретельно перемішуємо. Формуємо з фаршу невеликі котлетки і обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки, по 6-7 хвилин. Перекладаємо гречаники у вогнетривку форму, заливаємо соусом і печемо в духовці при 180 °С, 15-20 хвилин.

Просмотров: 584
Категория: Рецепти |
| Теги: цибулю, обсмажуємо

Рекомендовані рецепти:

Гострий соус до м'яса
Сирний пиріг з полуницею
Пиріг з сиром
Горіхові трубочки
Пиріг з горіхами
Рулет з меренги
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: