Головна » Статті » Рецепти

Гречані млинці
Млинці з гречаного борошна виходять дуже пишними, смачними і ніжними, саме такі млинці з давніх часів готували на Масницю. Гречані млинці подаються з маслом, медом, варенням або зі сметаною, так само їх можна начинити рибною начинкою (червоною ікрою, сьомгою тощо)
Рецепт.

1 склянку гречаного борошна (її можна купити в магазині або приготувати в кавомолці),
1\\2 склянки пшеничного борошна, 2 склянки молока (можна навпіл з водою), 2-3 яйця, 1\\2 склянки цукру, 1-2 ст. ложки рослинної олії, 1 ч. ложка розпушувача (можна замінити содою), сіль за смаком.

Яйця збиваємо з цукром, додаємо молоко, добре перемішуємо. Додасть сіль і рослинне масло. Гречане і пшеничне борошно просіваємо і змішати з розпушувачем. Отриману масу добре перемішати і збиваємо міксером. Якщо тісто виходить дуже рідким або, навпаки, густим, додаємо ще молока (води) або борошна.

Тепер можна приступати до випічки млинців. Розігріваємо сковороду наливаємо тісто невеликими порціями. Гречані млинці випікаємо з двох сторін до готовності. Готові млинчики змащуємо маслом.

Приємного апетиту!

Просмотров: 597
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, млинці

Рекомендовані рецепти:

"Торф'яної пиріг"
Квасоля з помідорами і грибами
М'ясна запіканка з яйцем
Горіхово-кавовий пиріг
Яблучний насипний пиріг
Тістечка до чаю
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: