Просте і швидке в приготуванні, а крім цього і дуже смачне! Список необхідних для приготування інгредієнтів: один середнього розміру качан цвітної капусти, один літр курячого бульйону, 200 мл вершків, два-три зубчики часнику, 350 грамів твердого сиру, 50 грамів вершкового масла, сіль і мелений чорний перець за смаком. Цвітну капусту слід вимити і потім розібрати на більш-менш однакові суцвіття. Курячий бульйон потрібно поставити на середній вогонь і покласти в нього суцвіття капусти, відварювати протягом п'яти-семи хвилин. Потім цвітну капусту вийняти з бульйону і просушити. Зубчики часнику почистити і дрібно порізати. Твердий сир необхідно натерти на дрібній тертці, половину його відставити, а другу половину змішати з вершками і подрібненим часником, додати сіль і чорний перець. Дно жароміцної форми добре змастити вершковим маслом і викласти в них підготовлену цвітну капусту, а зверху залити сумішшю тертого сиру та вершків. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, а після цього дістати і посипати сиром і поставити назад в духовку ще на 5 хвилин.
|