Головна » Статті » Рецепти

Гостра закуска Хе з баклажанів з капустою
Приготувала таку консервацію на зиму, одну баночку неповну поставила в холодильник на пробу. Проба виявилася вдалою, було дуже смачно. Блюдо вийшло гостреньким і пікантним, тому його краще використовувати, як закуску.
Необхідні продукти:

Баклажани - 2 кг;
Капуста - 2 кг;
Морква - 200 гр;
Часник - 200 гр;
Перець гострий - 1 штука;
Сіль - 3 столові ложки;
Кислота оцтова - 1,5 столові ложки;
Олію рослинного походження - 1 стакан.

Процес приготування:

Необхідно для початку видалити плодоніжки у баклажан і ретельно їх промити. Потім вони відварюються в цілому вигляді. Для цього баклажани слід перекласти в киплячу воду і після закипання проварити ще три хвилини.

Потім треба остудити і порізати баклажани соломкою. Капусту нашаткувати і змішати з баклажанами. У цю масу скласти видавлений через прес часник і нашатковану моркву, а також нарізаний дрібно гіркий перець. Все перемішати, влити воду та оцтову кислоту, масло рослинне і посолити.

Цю масу залишити маринуватися на добу. Після цього перекласти в банки і поставити стерилізуватися. Для однолітрових банок достатньо 15 хвилин стерилізації, потім їх потрібно закатати.

З вказаної кількості інгредієнтів має вийти 5 літрів.


Просмотров: 617
Категория: Рецепти |
| Теги: часник, баклажани

Рекомендовані рецепти:

Печиво з фісташками
Шарлотка з мандаринами
Швидкий какао-пиріг
Пісочний пиріг
Горіхово-кавовий пиріг
Печиво "Новорічна суміш"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: