Головна » Статті » Рецепти |
Гостра консервована закуска з нарізних баклажан
Поки сезон баклажан ще не пройшов, поспішаю поділитися з вами смачним і не дуже складним рецептом приготування баклажанів. Необхідно: Баклажани - 2,5 кг; Гіркий перець - 2 штуки; Кріп - 100 грамів; Морква - 1 штука; Перець мелений чорний - 1 ч. ложка; Часник - 3 головки; Перець мелений червоний - ½ ч. ложки. Для маринаду: Рослинне масло - 300 грамів; Вода - півлітра; Сіль - 2 столів. Ложки; Оцет 9% - 100 грамів; Цукор пісок - 100 грамів; Перець горошком; Лавровий лист; Перець горошком запашний. Як будемо готувати? Промити і нарізати на кубики баклажани, потім присипати сіллю і залишити на годину. Закип'ятити маринад і викласти в нього віджаті кубики баклажанів. Також в цю масу треба покласти натерту моркву. Перемішати. І проварити хвилин двадцять. Після цього треба додати спеції і нарізаний часник, подрібнений перець гіркий і зелень. Все перемішати і кип'ятити ще хвилин п'ять. Потім слід баклажанну масу розкласти по підготовленим стерилізованим банкам, закатати. З цього кількості вийде приблизно 3,5 літра. | |
Просмотров: 604 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |