Гостра картопля з овочами: картопля 800 г болгарський перець 1 штука цибулина середніх розмірів 1 штука часник 2 зубчики перець чилі 1 невеликий стручок оцет 1 стіл. ложка паприка 1 чайн. ложка кмин 1 чайн. ложка рослинна олія 3-4 стіл. ложки сіль, перець, петрушка за смаком. Картоплю почистити, відварити майже до готовності. Перець і цибулю порізати невеликими кубиками. Перець чилі і часник порубати ножем. В ступці, змішати і добре потовкти перець чилі, часник, 1 ст. ложка олії, оцет, кмин, паприку і сіль. Я ще додаю січену петрушку туди. У сковорідці розігріваємо 2-3 ст. ложки олії. Картоплю, якщо велика, нарізаємо. Я зазвичай беру дрібну і не ріжу. Обсмажуємо в олії картоплю до утворення скоринки. Додаємо цибулю і ще трохи обсмажуємо. Додаємо болгарський перець, суміш приправ і смажимо ще 4-5 хвилин. Солимо і перчимо за смаком. Перед подачею посипати петрушкою.
|