Горошок, яйця і шинка — ситний сніданок: Горошок (заморожений) 350-400 грам; шинка 120 грам; яйця 4 штуки; сир Фета 60 грам; часник 3 зубчики; базилік (свіжий) 3 столові ложки; чебрець 1 гілочка; сіль і перець за смаком; оливкова олія 4 столові ложки. Поставте каструлю з водою на середній вогонь. Закиньте горошок і готуйте (близько 7 хвилин) до стану, коли горох стане м'яким. У миску налийте холодної води і покладіть шматки льоду. Як тільки горошок зварився, перекладіть його в миску з льодом. На розпечену сковороду (2 столові ложки оливкової олії) розбийте яйця і обсмажте. Нагрійте на оливковій олії іншу сковороду. Прогрійте чебрець і часник пару хвилин. Потім викладіть горошок і через хвилини дві — сир. Перемішайте. В залежності від того, який сир. Ви любите (більш-менш розплавлений), тримайте сковороду на вогні. Посоліть, поперчіть і посипте дрібно нарізаним базиліком. Викладіть горошок, потім — шинку і нарешті — яйце.
|