Головна » Статті » Рецепти

Горохове заливне
Горохове холодець - блюдо смачне і незвичайне, буденне і святкове, одночасно. Готувати його зовсім недовго, а ось почекати, поки воно «затягнеться», все ж доведеться.
Для приготування горохового заливного нам знадобиться: консервований горошок - 7 ст.л., консервована кукурудза - 7 ст.л., варена морква - 2 шт., желатин - 2 ст. ложки, цибулина - 1 шт., варені яйця - 2 шт., заморожений зелений горошок - 450 гр., рослинна олія, мелений перець, сіль і зелень - за смаком.

Спосіб приготування:

1. Попередньо замочити желатин в 1 склянці кип'яченої води і дати йому напухнуть (зазвичай це відбувається хвилин за 40). Як тільки желатин досягне ступеня готовності, його необхідно нагрівати на повільному вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки він весь не розчинитися. Посолити і перемішати.

2. Очищену і порізану цибулину підсмажити на рослинній олії в каструлі протягом 5 хвилин. Додати до неї розморожений зелений горошок і 5 ст.л. води. Отриману суміш готувати на повільному вогні протягом 7-8 хвилин. Вийшло блюдо розім'яти ложкою для стану пюре, додати в нього сіль і мелений перець - за смаком.

3. Яйця очистити і нарізати на дрібні шматочки, залишивши кілька часточок для прикраси холодцю.

4. Варену моркву очистити, нарізати на дрібні шматочки.

5. Зелень порубати.

6. В пюре (з пункту 2) додати желатин. Все ретельно перемішати.

7. В спеціальну форму (бажано круглу) викласти моркву, консервовану кукурудзу і горошок, яйця, зелень. Залити все горохової желатиновою масою.

8. Залишити форму з заливним в холодильнику до її повного затвердіння.

9. При подачі на стіл прикрасити страву яйцями і морквою.
Просмотров: 482
Категория: Рецепти |
| Теги: Горошок, Желатин

Рекомендовані рецепти:

Тости з овочами і пастою авокадо
Сирні конвертики
Свинина по-китайськи
Ажурні млинці (рецепт)
Ніжний німецький пиріг Buchteln
Рибка по-провансальски
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: