Просте і, швидше за все, всім відоме блюдо, але з екзотичної ноткою, яку надає йому арахіс. Список продуктів, необхідних для приготування чотирьох порцій цієї страви: вісім листя білокачанної капусти, 500 мл яловичого бульйону, половина кілограма рубаної яловичини, одне яйце, три пір'їнки зеленої цибулі, мелений чорний перець, сіль, 50 грамів смаженого солоного арахісу, 50 грамів арахісового масла, дві столові ложки рослинної олії, одна чайна ложка крохмалю. Капустяне листя бланшувати в злегка підсоленій воді близько двох хвилин, потім обдати холодною водою. Зрізати потовщення з листя. Зелену цибулю дрібно нарізати, арахіс подрібнити. До рубаної яловичини додати яйце, цибуля і арахіс, посолити і поперчити, а потім ретельно перемішати всю масу. На листя капусти викласти начинку і згорнути їх конвертиками. Обсмажити готові голубці на рослинному маслі, а потім влити до них бульйон і тушкувати на невеликому вогні, накривши кришкою протягом 20 хвилин. Вийняти голубці, а рідина, що залишилася після гасіння, довести до кипіння. У невеликій кількості води розвести крохмаль і додати його, помішуючи до киплячої рідини. Соус злегка уварити, а потім зняти з вогню і додати арахісове масло і перемішати. Подавати голубці з арахісовим соусом.
|