Я вперше глінтвейн спробувала в минулому році. Стояли морози, я страшенно замерзла на міській ялинці і вирішила випробувати гаряче вино з ароматними приправами. Чесно кажучи, думала це не смачно, але ... це дуже смачний напій, миттєво зігріває тіло. Купила готовий глінтвейн в магазині, підігріла, але це не те. Такий ароматний напій треба самостійно готувати, тільки в цьому випадку результат сподобається і доведеться за смаком. Як приготувати глінтвейн: відрізаємо два кружечка лимона, плюс два кружечка апельсини, кладемо їх у пів склянки води очищеної, ставимо на вогонь. Сюди ж із спецій дві гвоздички чотири горошинки перцю кладемо. Додаємо так само і паличку кориці (якщо такий не є, можна замінити порошкової). Три хвилини варимо відвар, потім даємо йому охолонути і проціджуємо, хоча як на мене, не треба проціджувати, нехай ароматні добавки залишаться в глінтвейні, так навіть красивіше. Вино червоне сухе підігріваємо, але не кип'ятимо. Додаємо відвар (півлітра підігрітого вина), всипаємо цукор за смаком. Глінтвейн готовий, пригощайтеся!