Необхідні інгредієнти: 300 грамів борошна. 100 грамів маргарину для випічки, одне куряче яйце. один кілограм гарбуза, одна столова ложка рослинної олії, дві столові ложки очищених гарбузового насіння, 2-3 гілочки свіжої зелені петрушки, соль.Муку для пирога слід просіяти і змішати з попередньо нарізані на дрібні шматочки маргарином. Додати куряче яйце і сіль. Замісити з усього цього тісто і поставити ненадовго в холодильник. Гарбуз потрібно вимити, очистити від шкірки і видалити насіння, після чого нарізати її невеликими шматочками і поставити тушкуватися з рослинним маслом і невеликою кількістю води, час від часу помішуючи і додаючи воду в міру потреби. Гасити гарбуз до тих пір, поки вона не почне розварюватися, потім її необхідно зняти з вогню і злегка посолити. Тісто розкачати і викласти у змащену жиром форму, обрізати зайве тісто. Форму з тістом відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин. Після зверху рівним шаром розкласти гарбузову масу і поставити в духовку ще на 20 хвилин. Готовий пиріг прикрасити гарбузовим насінням і зеленню петрушки.
|