В принципі, за цим рецептом можна робити печиво і з яблучним або морквяним макухою - вийде безвідходне виробництво (на радість хазяйці) і смачне печиво - на радість домашнім.
На склянку гарбузового макухи треба взяти півтори склянки пшеничного борошна, півсклянки висівковий борошна, 100 грам цукру (можна більше, якщо гарбуз не дуже солодка), пакетик ванільного цукру, одне яйце, дві столові ложки рослинного масла, щіпка солі, половина чайної ложки соди (гасимо оцтом) і горішки або родзинки - за бажанням.
Яйце збиваємо з цукром, вливаємо олію, додаємо сіль, ванільний цукор і гарбузовий макуха. Перемішуємо і додаємо частинами борошно - спочатку отрубную, потім підсипаємо пшеничне. В кінці вливаємо гашену соду і додаємо розпарені родзинки або підсушені і подрібнені горіхи. Тісто відразу ж розгортаємо в пласт, вирізаємо склянкою печиво і перекладаємо його на застелений пергаментом деко. Можна просто розрізати пласт на смужки або ромбики. Ставимо печиво в духовку, випікається воно приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів.
|