Продовжую тему гарбузової випічки. На цей раз пропоную рецепт гарбузового кексів з волоськими горішками, в які додано ароматна кориця. Що нам знадобиться: 300 грам гарбуза, 100 грам цукру, три яйця, 250 г борошна, 100 мл молока, 80 г вершкового масла, півсклянки волоських горіхів, чайна ложка розпушувача, чайна ложка кориці.
Гарбуз очищаємо від шкірки і волокнистої серединки, натираємо м'якоть на дрібній тертці. Обов'язково спробуйте гарбуз на смак, якщо вона виявиться несолодкої або з трав'янистим присмаком, потрібно буде додати ванильку, мускатний горіх і побільше цукру щоб підкоригувати смак і аромат. Яйця збиваємо з цукром, вливаємо молоко і додаємо розм'якшене масло (кімнатної температури). Змішуємо борошно з прянощами і розпушувачем. Додаємо в борошняну суміш яєчну, все розмішуємо, кладемо гарбуз і горішки. У формочки для кексів вставляємо паперові розетки (інакше тісто може прилипнути), розливаємо в них тісто, посипаємо зверху цукром і шматочками горіхів. Випікаємо кекси на середньому вогні 25-30 хвилин.