Головна » Статті » Рецепти

Гарбузова каша з медом і рисом
Зараз сезон гарбуза в розпалі, і саме час скористатися смачними і корисними рецептами страв. Гарбузову кашу можна готувати з додаванням рису або пшона - кому що подобається.

Що нам знадобиться: 500 грам очищеного гарбуза, склянка рису, по склянці води і молока, цукор за смаком, пара столових ложок меду, дві столові ложки вершкового масла, щіпка солі.

Гарбуз ріжемо кубиками, складаємо в казанчик або в каструлю з товстим дном, вливаємо трохи водички (щоб тільки денце прикрити) і ставимо на невеликий вогонь тушкуватися. Гарбуз майже відразу дасть сік і буде тушкуватися у власному соку. Додайте цукор, столову ложку меду і тушкуйте під кришкою до м'якості гарбуза. Потім потовчіть в пюре.
Воду з молоком, доведіть до кипіння, додайте щіпку солі, засипте рис. Під кришкою на маленькому вогні варіть рис до готовності. Перекладіть готовий рис до гарбузі, прогрійте, перемішайте, додайте вершкове масло і цукор за смаком. Варіть кашу на мінімальному вогні хвилин 10-15, вимкніть вогонь і дайте постояти. Готову кашу подавайте з медом, ще можна посипати меленими волоськими горіхами або додати родзинки.
Просмотров: 655
Категория: Рецепти |
| Теги: цукор, гарбуза

Рекомендовані рецепти:

Домашня ковбаса з кролика
Канадський медовий торт
Шоколадна баба (рецепт)
Цукерки "Вершкові тягучки"
Шоколадне печиво з кунжутом
Сирні конвертики
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: