Зараз сезон гарбуза в розпалі, і саме час скористатися смачними і корисними рецептами страв. Гарбузову кашу можна готувати з додаванням рису або пшона - кому що подобається.
Що нам знадобиться: 500 грам очищеного гарбуза, склянка рису, по склянці води і молока, цукор за смаком, пара столових ложок меду, дві столові ложки вершкового масла, щіпка солі.
Гарбуз ріжемо кубиками, складаємо в казанчик або в каструлю з товстим дном, вливаємо трохи водички (щоб тільки денце прикрити) і ставимо на невеликий вогонь тушкуватися. Гарбуз майже відразу дасть сік і буде тушкуватися у власному соку. Додайте цукор, столову ложку меду і тушкуйте під кришкою до м'якості гарбуза. Потім потовчіть в пюре. Воду з молоком, доведіть до кипіння, додайте щіпку солі, засипте рис. Під кришкою на маленькому вогні варіть рис до готовності. Перекладіть готовий рис до гарбузі, прогрійте, перемішайте, додайте вершкове масло і цукор за смаком. Варіть кашу на мінімальному вогні хвилин 10-15, вимкніть вогонь і дайте постояти. Готову кашу подавайте з медом, ще можна посипати меленими волоськими горіхами або додати родзинки.