Зварила я сьогодні кашку за цим рецептом, ось до вечора вже каструля варто вимита, кашу гарбузовую я все сама умяла і можу з упевненістю сказати - це дуже смачне блюдо! Смачне і ситне! Інгредієнти: 150 - 170 грамів пшона, 150 - 170 грам рису, молока півлітра грам триста гарбуза (у мене пів кіло було), цукор на свій смак. Родзинки для контрастності.
Гарбуз треба почистити і подрібнити кубиками, потім ці шматочки заливаємо молоком і варимо до готовності гарбуза. Після цього подрібнюємо ступою гарбуз з молоком в пюре. Варимо рис в одній каструлі, пшоно в іншій каструльці. Головне трохи не до варити та рис і пшоно, воду зайву з каш зливаємо і додаємо відварені до підлозі готовності пшоно і рис до молока та гарбузі. Перемішуємо, промитий ізюм додаємо. Тепер треба кашу до готовності довести, для цього кашу перекладаємо в казанок і в духовці до готовності доводимо. Можна на плиті доварювати, вогонь мінімальний виставити. В кінці масло і цукор на свій смак додаємо. Приємного!
|