Рецепт для любителів гарбуза і всіх, хто не проти зі звичайних продуктів приготувати щось новеньке. Продуктів знадобиться мінімум - гарбуз і рослинне масло. Далі - все залежить від ваших смакових уподобань і сорти гарбуза. Для солодкого десерту вибирайте медову гарбуз з солодкою, м'якої м'якоттю. Якщо хочете зробити гарнір до м'яса - підійде будь-яка гарбуз, її все одно треба щедро приправити прянощами та спеціями, і злегка присолити. Ще знадобиться фритюрниця або сковорідка з високими бортиками щоб зручніше було обсмажувати гарбуз.
З гарбуза зрізаємо шкірку, вирізаємо серединку з насінням. М'якоть ріжемо брусочками (як картоплю для смаження). У сковороді або у фритюрниці розігріваємо рослинне масло, завантажуємо гарбуз і обсмажуємо до м'якості. Коли буде готова - дістаємо, даємо стекти зайвому жиру і далі вживаємо кому як подобається. Можна солодку гарбуз присипати цукром з корицею, якщо для гарніру, то посипати сіллю і перцем, спеціями (з спецій розмарин і чебрець відмінно підходять, особливо якщо трохи перчика додати).
|