Даний рецепт фрикадельок з соусом розрахований на чотири порції. Для того, щоб приготувати це блюдо знадобляться такі продукти: 250 г м'ясного фаршу, одна середня ріпчаста цибулина, одне яйце, три столові ложки панірувальних сухарів, дві столові ложки топленого масла, 300 г моркви, 2 кольрабі, три столові ложки вершкового масла. 40 грамів борошна, 250 грамів молока, один лимон, тертий мускатний горіх, пучок м'яти, трохи цукру, сіль і перець. Дрібно нарізати цибулю, змішати м'ясний фарш, цибулю, яйце і панірувальні сухарі, зліпити з отриманого фаршу фрикадельки і обсмажувати протягом десяти хвилин в топленном олії. Кольрабі і моркву порізати і варити в підсоленій воді десять хвилин. Відвар злити в окремий посуд. Пасерувати борошно у вершковому маслі, потім додати молоко і 250 грамів овочевого відвару і довести до кипіння. Приправити лимонним соком, цукром, перцем і сіллю, додати мускатний горіх. М'яту подрібнити і додати в соус. Фрикадельки і овочі викласти на блюдо, молочно-лимонний соус подати окремо.
|