Філе курки, тушкована в томатному (червоному) соусі.
Швидкий і смачний рецепт, як приготувати філе курицы.С вечора 4 філе порізати на однакові шматки (приблизно за 5см), замаринувати в суміші солі, меленого чорного і червоного перцю. Якщо немає часу, то маринувати хоча б півгодини. Сковороду або глибокий сотейник добре розігріти, налити трохи соняшникової олії, викласти курку і швидко обсмажити, поки шматочки не побіліють, покрившись скоринкою. Перекласти м'ясо, якщо сковорода без високих бортів, в казан, залити томатним соком, щоб повністю вкрилися шматки курки. Можна замість соку розвести томатну пасту в невеликій кількості кип'яченої води. Довести до кипіння, нещільно прикрити кришкою, варити до готовності філе, приблизно 20 хв. Далі, за бажанням можна додати склянку білого сухого вина, а потім обов'язково півсклянки молока, краще жирного. Спробувати на сіль і перець. Довести до кипіння, нехай покипить пару хвилин, потім вимкнути вогонь. На гарнір добре взяти варені макаронні вироби, картопляне пюре, гречану кашу.