Походження цієї страви таке: у шеф кухаря одного з італійських ресторанів дружина народила сина і повністю втратила апетит. Дбайливий чоловік придумав для неї смачне і дуже калорійне блюдо (щоб та почала набирати вагу), так і з'явилася на світ вишукане блюдо, іменоване "Феттучині Альфредо". Готується страва так. Пасту і підливу з треба неодмінно одночасно готувати, в киплячу воду пасту закладаємо і варимо не до повної готовності (аль денте); в сотейнику в цей час підливу варимо. Для приготування підливи розтоплюємо чверть склянки вершкового масла, гріємо його з часточками часнику. Часник виймаємо, масло збиті вершки додаємо (один стакан) і третина склянки тертого пармезану. Постійно розмішуючи варимо, вершки не повинні згорнутися. Можна додати трохи мускатного горіха.
Пасту зварену і не встигла ще охолонути до підливі перекладаємо в сотейник,акуратно розмішуємо, ще додатково посипаємо пармезаном і розкладаємо в тарілки. Приємного!