Фарширований лосось: 1,5 лосося 300 гр креветок 250 г нежирного сиру 2 лимона 1 ріпчаста цибуля сіль за смаком чорний мелений перець за смаком спеції за смаком зелень для прикраси. Попередньо розігріємо духовку до 190 градусів. Тушку лосося помиємо, обсушим і натремо сіллю, перцем і спеціями. Лимони помиємо, одне видавимо сік і поллємо рибу, а другий наріжемо тонкими кружечками. Окремо розімніть маложирний сир. Ріпчасту цибулю помиємо, почистимо, наріжемо дрібними кубиками і змішаємо з сиром. Креветки відваримо, остудимо, видалимо від панцира і додамо до цибулі та сиру. Все посолити, поперчити і добре перемішати. Після цього тушку лосося нафаршируємо приготовленої начинкою з креветок і черевце зашити. Далі рибу викладемо на застелений фольгою лист і поставимо в духовку. Запечемо в розігрітій духовці протягом 20 хвилин. Потім знизити температуру до 160 градусів і запечемо протягом 15-20 хвилин. Готову фаршировану рибу перекладемо на блюдо, прикрасимо кружечками лимона і гілочками зелені.
|