Фарширована риба: 1 цибулина 1 маленька морквина 2 яйця м'якоть батона (1/3) сіль,перець 2-3 зубки часнику сік 1 лимона вершкове масло — 80 гр. м'якоть риби. Обсмажити дрібно нарізану цибулю і моркву. Відокремити рибну м'якоть від кісток, перемолоти на м'ясорубці разом з розмоченої м'якоттю білого хліба(батона) і цибульно-морквяної масою. Додати збиті яйця, розм'якшене масло(не топлене!), сіль, перець за смаком. Маса повинна бути такої консистенції, щоб не вилазити з «рибини» і притому не забитою, щоб після випікання не стати сухою. Якщо вийде занадто густим, можна додати трохи води. Зафарширувати, надати їй форму риби. Змастити вершковим маслом або сметаною і викласти на заздалегідь приготовлену «ліжко»: почистити столовий буряк, моркву, нарізати кільцями, викласти на протвень і полити олією, додати води. Викласти рибу зверху і накрити фольгою, щоб не підгоріла. Садити в гарячу духовку 180 гр.С. на 40-50 хвилин (залежно від розміру). В кінці прибрати фольгу — дати рибі зарум'янитися. Для подачі на стіл викласти рибину на велике блюдо, поряд покласти шматочки буряка і моркви, на якій запікалася риба, почекати поки охолоне, порізати і прикрасити зверху майонезом — намалювати сіточку, обкласти зеленню, кружечками лимона, маслинками… Корисні секрети: Щоб шкура легше відокремлювалася від м'якоті, бити рибу рукояткою ножа. Замість батона можна покласти манки — тоді риба не «усохне» На деко крім буряка покладіть ще трохи цибулиння — це дасть колір і риба буде виглядати апетитніше!
|