Фарширована курка без кісток: 1 курка 1 / 2 ст. рису 300 г фаршу 1 цибулина 1 банка грибів 2 ст. л. рослинного масла 1 ст. л. майонезу сіль, перець, спеції для курки, за смаком. Обробити курку, видалите неї каркас. Від грудки відріжте невеликі шматочки м'яса і покладіть їх в місцях з'єднання ніжок з грудною кліткою, де залишається тільки шкіра. Посоліть, поперчіть і посипте спеціями. Залиште курку на час, а поки що займіться начинкою. Відваріть рис. Подрібніть цибулю і обсмажте на рослинному маслі. Коли цибуля стане золотистою, додати до нього гриби, слив з них воду. Перемішайте. Змішайте рис, цибулю з грибами і фарш. Посоліть і поперчіть. Начиніть курку фаршем, скріпіть краю дерев'яними шпажками. Обмажте курку майонезом, покладіть на пергамент і поставте в духовку запікатися при 180°С 1,5-2 години або до рум'яної скоринки.
|