Фалафель: Нут (турецький горох) 250 г Лук ріпчаста (100г) 1 шт. Сіль ч. л. Булгур 50 р Кінза (коріандр) 30 г Часник часточки 3 шт. Зіра (кумин) ч. л. Перець чилі мелений ч. л. Розпушувач тіста 3 р Борошно пшеничне 100 г Масло для фритюру 800 мл. Замочити нут на 8-10 годин, щоб він ввібрав воду і розпух.Покладіть нут в блендер разом з очищеним і порізаною цибулею, додайте трохи (до 100 мл) води. Подрібніть все до однорідності, посоліть. Додати булгур, додати порізану кінзу і дрібно нарізаний часник. Добре перемішайте і дайте постояти, щоб булгур встиг розмокнути і зм'якшитися. Тепер покладіть розтерту зіру, чилі і розпушувач. Можна також додати куркуму або каррі для кольору. Ретельно перемішайте і додайте трохи борошна, щоб вийшло тісто, з якого можна формувати кульки.У глибокій сковороді розігрійте олію для фритюру. На посипаній борошном поверхні формуйте кульки, зачерпуючи тісто чайною ложкою і обвалюючи майбутній фалафель в борошні. Коли масло добре нагріється, опускайте туди кульки з допомогою шумівки і готуйте близько 2 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневими.Готовий фалафель складайте на чистий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир. Подавайте гарячим.
|