Головна » Статті » Рецепти

Фалафель
Фалафель:

Нут (турецький горох) 250 г
Лук ріпчаста (100г) 1 шт.
Сіль ч. л.
Булгур 50 р
Кінза (коріандр) 30 г
Часник часточки 3 шт.
Зіра (кумин) ч. л.
Перець чилі мелений ч. л.
Розпушувач тіста 3 р
Борошно пшеничне 100 г
Масло для фритюру 800 мл.

Замочити нут на 8-10 годин, щоб він ввібрав воду і розпух.Покладіть нут в блендер разом з очищеним і порізаною цибулею, додайте трохи (до 100 мл) води. Подрібніть все до однорідності, посоліть. Додати булгур, додати порізану кінзу і дрібно нарізаний часник. Добре перемішайте і дайте постояти, щоб булгур встиг розмокнути і зм'якшитися. Тепер покладіть розтерту зіру, чилі і розпушувач. Можна також додати куркуму або каррі для кольору. Ретельно перемішайте і додайте трохи борошна, щоб вийшло тісто, з якого можна формувати кульки.У глибокій сковороді розігрійте олію для фритюру. На посипаній борошном поверхні формуйте кульки, зачерпуючи тісто чайною ложкою і обвалюючи майбутній фалафель в борошні. Коли масло добре нагріється, опускайте туди кульки з допомогою шумівки і готуйте близько 2 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневими.Готовий фалафель складайте на чистий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.
Подавайте гарячим.

Просмотров: 454
Категория: Рецепти |
| Теги: фалафель, кульки

Рекомендовані рецепти:

Курка з квасолею
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Омлет-бісквіт
Пиріг-галета з журавлиною
Фісташковий пиріг
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: