Головна » Статті » Рецепти

Економне пюре в еру дорогої картоплі
Настали часи, коли картопля коштує стільки, скільки зовсім нещодавно коштували яловичі котлети. Овочі завжди вважалися недорогою їжею. А сьогодні зварити щі або картопляне пюре або натерти морквину , включити в щоденний раціон овочі підвладне не кожному. Не кожен готовий навіть морально віддавати величезні гроші за кілограм картоплі або, наприклад, часнику. Як розтягнути кілограм картоплі, але і їсти звичайне картопляне пюре, нехай не зовсім звичайне, але від цього тільки корисніше?
Отже, ви купили кілограм картоплі і хочете приготувати картопляне пюре, але так, щоб картопля не закінчувалася і момент наступного походу в магазин відтягнувся на значний час.

Перший варіант економного картопляного пюре

Для диво-пюре вам знадобиться крупа горох або кабачки. Варіть горох, як зазвичай, поклавши його наполовину менше, ніж для крутого горохового пюре. Коли горох буде майже готовий, опустіть у воду наполовину менше картоплі, ніж ви зазвичай варіть для крутого картопляного пюре. Потім ви все толкете товкачиком, як зазвичай. Смак картоплі завжди переб'є смак гороху, вітамінів ви отримаєте значно більше і менше використаєте дефіцитного американського овоча за теперішніх часів.

Другий варіант економного пюре з картоплі

кабачки Очистіть від шкірки. Якщо вас не бентежить шкірка - можете варити в киплячій, підсоленої воді кабачки в шкірці. Попередньо поріжте кубиками кабачки, щоб вони швидше зварилися. як тільки вони будуть майже готові, додати картоплю. Коли звариться картопля, толкете товкачиком диво - вариво, додаєте вершкове або рослинне масло, молоко - виходить ніжне картопляно-кабачкове пюре, ваші домочадці будуть приємно здивовані цього хитрого секрету.
Просмотров: 581
Категория: Рецепти |
| Теги: пюре, картоплі

Рекомендовані рецепти:

Курячий суп із зеленим горошком
Закусочний торт "Полянка"
Котлети з підливою
Картопляні биточки
Запіканка з гарбуза і сиру
Рулет "Курятина в желе"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: