Головна » Статті » Рецепти

Еклери
Для приготування еклерів потрібно 125 г маргарину (це половина пачки). Візьміть склянку води (250 мл), вилити в каструльку і покладіть туди дрібно нарізану маргарин і трішки солі, і поставте на вогонь. Коли рідина скипить, перекиньте на неї одним махом склянку борошна, зробіть зовсім маленький вогонь і перемішуйте тісто дерев'яною ложкою до тих пір, поки вона не згорнеться в один великий клубок. Зніміть каструлю з вогню, злегка остудіть. Потім вийміть 5 яєць і по одному вбивайте в тісто.
Тут треба дотримати деякі правила. По-перше, завжди змішуйте вміст тільки в одну сторону. По-друге, поки тісто не розчинить одне яйце, не розбивайте наступне. Коли всі яйця підуть, вийде заварне тісто.

Далі деко змащуємо тоненьким шаром масла, беремо чайну ложечку, мочимо у воді, зачерпываем грудочку тіста і ставимо на деко. Між цими грудочками повинно бути достатньо вільного місця, так як тістечка під час випічки сильно збільшаться в об'ємі.

Піч варто в гарячій духовці, дверцята не відкривати зайвий раз, щоб еклери не "сіли". Готові тістечка придбають золотистий відтінок. Їм треба дати охолонути, обережно зняти з дека і, надрізавши верхівку, наповнити начинкою. Це може бути крем зі сметани з цукром, заварний або будь-який інший крем по вашому смаку.
Просмотров: 723
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, крем

Рекомендовані рецепти:

Закуска "Морське чудо"
Тістечко "Смужка" з фруктовою помадкою
Суп-пюре з петрушки з грибами
Яєчня по-італійськи
Курчата, приготовані у виноградному соку
Ліниві голубці з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: