Для приготування еклерів потрібно 125 г маргарину (це половина пачки). Візьміть склянку води (250 мл), вилити в каструльку і покладіть туди дрібно нарізану маргарин і трішки солі, і поставте на вогонь. Коли рідина скипить, перекиньте на неї одним махом склянку борошна, зробіть зовсім маленький вогонь і перемішуйте тісто дерев'яною ложкою до тих пір, поки вона не згорнеться в один великий клубок. Зніміть каструлю з вогню, злегка остудіть. Потім вийміть 5 яєць і по одному вбивайте в тісто. Тут треба дотримати деякі правила. По-перше, завжди змішуйте вміст тільки в одну сторону. По-друге, поки тісто не розчинить одне яйце, не розбивайте наступне. Коли всі яйця підуть, вийде заварне тісто.
Далі деко змащуємо тоненьким шаром масла, беремо чайну ложечку, мочимо у воді, зачерпываем грудочку тіста і ставимо на деко. Між цими грудочками повинно бути достатньо вільного місця, так як тістечка під час випічки сильно збільшаться в об'ємі.
Піч варто в гарячій духовці, дверцята не відкривати зайвий раз, щоб еклери не "сіли". Готові тістечка придбають золотистий відтінок. Їм треба дати охолонути, обережно зняти з дека і, надрізавши верхівку, наповнити начинкою. Це може бути крем зі сметани з цукром, заварний або будь-який інший крем по вашому смаку.
|