Хто любить ківі? Дуже кислий, але вкрай корисний продукт. Вітаміну С раз в п'ять - шість більше, ніж у тому ж лимоні. Якщо у вас вдома залежалися плоди ківі і ви не знаєте, куди їх прилаштувати, пропоную зварити запашну джем. Інгредієнти для готування варення з ківі: плоди ківі 12 штук (якщо брати на кілограми, то буде потрібно рівно кіло), цукру чотириста сорок грам, пектину дві чайних ложки, дві столові ложки цукру, лимонного соку дві столові ложки. Так само в оригінальному рецепті сказано, що потрібен натуральний барвник зеленого кольору. Але я не любитель хімії, тому барвник додавати не раджу.
Приготування джему: пектин і ложку цукру, плюс сік лимона і воду змішуємо і ретельно збиваємо блендером. Відставляємо в сторону. Очищаємо економно ківі (намагатися тонко шкірку знімати) і нарізаємо їх на шматочки. У каструльку перекладаємо ківі і весь цукор, плюс ту суміш, яку ми попередньо блендером збили. Варимо десять хвилин і після цього закатуємо. Джем з ківі готовий!
|