Хочу запропонувати один рецепт, який мені розповіла його моя давня приятелька. Виявляється можна у себе на кухні зварити справжнє згущене молоко. Правда часу це займає дуже багато і доведеться довго біля плити стояти, але дівчатка, смак домашньої згущеного молока на сто відсотків схожий на смак магазинної! Я пробувала і дуже здивувалася. В магазинній згущеному молоці повно хімії і взагалі не факт, що там хоч крапля молока присутній, адже всі тільки і говорять, що там одне пальмова олія... Так от, купуємо на ринку три літри домашнього молока, в каструльку переливаємо (каструльку беремо ту, до якої не пристає молоко). Всипаємо літр цукрового піску і варимо не менше півтора годин. Це довго, але можна потерпіти, включити серіал по телевізору (якщо він є на кухні) і дивитися, при цьому постійно повільно помішувати. До кінця варіння молоко сильно густіє, дуже апетитно пахне, можна з'їсти прямо в гарячому вигляді. Як тільки остигне - справжня згущене молоко. Я варила по цьому рецепту, але цукру трохи менше ніж літр всыпала, на око і на смак орієнтувалася. З'їли за вечір.))
|