Домашня копчена риба: 3 свіжоморожених скумбрії Розсіл — 1 літр води, 3 столові ложки без верху солі, півтори столові ложки цукру, 2 столові ложки сухої заварки чорного чаю, 2 жмені цибулиння. Рибу почистити, вимити, видалити голови і хвости. Приготувати розсіл : у каструлю з водою покласти сіль, цукор, заварку і цибулиння. Довести до кипіння, остудити і процідити. Підготовлені тушки риби викласти в ємність, залити приготовленим розсолом, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 4 дні, кожен день вранці і ввечері рибу перевертати. Витягнути рибу з розсолу, перекласти в іншу ємність і зберігати в холодильнику. Особливо з відварною картоплею, квашеною капустою і солоними грибами. Спробуйте.
|