Головна » Статті » Рецепти

Домашній зефір цукровий
Домашній зефір цукровий:

цукор — 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води — 0,5 склянки (стакан — 250 мл)
сода — 0,5 ч. л.
лимонна кислота — 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний — 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам).

Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.

Просмотров: 588
Категория: Рецепти |
| Теги: Желатин

Рекомендовані рецепти:

Салат з крабових паличок і авокадо
Сирні пончики
Хліб з кукурудзяним борошном
Фризийский цукровий хліб
Ванільні черепашки в полуничному соусі
Яблучні чіпси
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: