Домашній зефір цукровий: цукор — 2,5 склянки (або 0,5 кг) води — 0,5 склянки (стакан — 250 мл) сода — 0,5 ч. л. лимонна кислота — 0,5 ч. л. желатин швидкорозчинний — 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам). Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
|