Домашній мармелад: 1 склянку цукрового піску 300 гр будь-якого джему 120 мл води 7 гр желатину 1/4 чайної ложки лимонної кислоти цукрова пудра (для прикраси). Приготуйте форму, в яку будете заливати мармелад. Змастіть її маслом. У каструлі змішайте цукор, джем, воду, желатин і лимонну кислоту і нагрівайте на середньому вогні, постійно помішуючи. Залийте в вашу форму масу і поставте на 3 години в холодильник. Коли мармеладная маса перетвориться на желе, лопаткою акуратно відокремте його від країв форми і викладіть на лист пергаменту, попередньо посипавши його цукровою пудрою. Ну а тепер дайте волю фантазії. Розріжте мармелад на квадратики або так, як ви захочете і посипте зверху цукровою пудрою. Загорніть готовий домашній мармелад в харчову плівку і зберігайте його в холодильнику.
|