Ви любите козинаки? Я дуже люблю, тому частенько купую цю солодкість в супермаркеті. Найбільше люблю козинаки кунжутне (вони такі ароматні) і козинаки з повітряним рисом. Не так давно бродила по просторах інтернету і знайшла дивно простий рецепт приготування домашніх козинаків. Цю солодкість можна готувати з меду і горіхів, горішки підходять будь-які: мигдаль, лісовий горіх, волоський, кунжут (хоч це і не горіх).
Як готувати: мед треба розтопити на водяній бані, підготувати горішки (великі горіхи треба подрібнити). Потрібно плоске блюдо або пластикова ємність, можна готувати козинаки на підносі пластиковому. Горішки рівним шаром розкладаємо, розтопленим медом і заливаємо в принципі вся робота на цьому закінчилася.
Далі слід чекати, поки наша солодкість застигне. Потім нарізаємо її шматочками і складаємо на тарілку, у спеку зберігати такі козинаки краще всього в холодильнику. Можна робити цю солодкість з будь-яким медом, а замість горіхів повітряний рис використовувати. Горішки бажано попередньо підсушити в духовці.
|