Головна » Статті » Рецепти

Домашні коржики
За рахунок складання-розкачування тіста коржика всередині виходять шаруватими. Їх можна зробити зі здобного або прісного тіста на дріжджах або без. Найпростіший рецепт - смажені коржики з прісного тіста, в якому мінімум інгредієнтів.
Ось що знадобиться з продуктів: 500 грам борошна, дві склянки води, п'ять столових ложок рослинного масла, приблизно чайна ложка солі. Якщо хочете, додайте будь-які спеції або куркуму для кольору.

У миску просійте борошно. У холодній воді розчиніть сіль і вилийте воду в муку. Замісіть м'яке тісто, в процесі замісу влийте столову ложку масла. Вимішувати тісто треба добре, поки воно не стане однорідним, м'яким і пластичним. Залиште його хвилин на 30 - 40 відпочити, а щоб не заветріться, накрийте рушником або перекладіть в каструлю з кришкою.

Розділіть тісто на 4-5 шматочків, розкачати кожну в пласт (не дуже тонко). Змастіть маслом, складіть навпіл олійною стороною всередину. Знову змастіть складіть трикутником. Тепер розкачайте і повторіть ще раз. Готову корж повинна вийти товщиною від 1 до 1,5 див. Розігрійте в сковороді трохи олії і підсмажте коржик з двох сторін. Поки одна смажиться - розгортайте наступну. Готові коржі складайте стопкою на тарілці. Вони добре підійдуть до перших страв замість хліба, так і з варенням і чаєм теж буде смачно.
Просмотров: 1401
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 4 | Теги: тісто, тіста

Рекомендовані рецепти:

Спагетті з вершковим соусом і грибами
Угорський пиріг до чаю
Кабачковий пиріг з сиром і м'ятою
Горіхові рогалики
Шашлик на маївку з свинини
Шоколадний кекс з бананами і медом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: