Таке, приготоване самостійно в домашніх умовах, морозиво буде набагато природніша і корисніше продукту, який можна придбати в магазинах. Замість ванілі можна додати будь-який інший за вашим смаком натуральний ароматизатор - варення або сироп, свіжі ягоди або шматочки шоколаду...
необхідні Інгредієнти для приготування домашнього морозива: 400-500 мл вершків (вершки потрібні пожирніше), чотири-п'ять яєчних жовтків, половина склянки цукрового піску, два стручки ванілі.
Вершки необхідно вилити в невелику каструльку. Стручки ванілі розкрити, насіння покласти окремо, а стручки додати до вершків. Каструльку з масою поставити на невеликий вогонь і помішуючи довести до кипіння, вийняти стручки і потім додати до вершків весь цукор і добре (до повного розчинення цукру) перемішати. Яєчні жовтки слід дуже добре збити, після чого влити до них потроху суміш вершків і цукру, постійно помішуючи. Однорідну суміш потрібно перелити в підходящу ємність і почекати поки маса повністю охолоне, після чого обернути посудину харчовою плівкою і поставити в морозильну камеру.