Домашнє морозиво, смак радянського пломбіру: Цукор 2 склянки Молоко 1 літр вершкове Масло-100гр Крохмаль 1 ч. л. Жовтки яєчні 5 шт. Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В іншій ємності змішуємо цукор, крохмаль і жовтки, перемішуємо і розтираємо все до однорідної маси. Після чого додаємо сюди трохи молока, у результаті повинна вийти маса по консистенції як рідка сметана. Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово, тонкою цівкою вливаємо жовткову масу, при цьому не забуваємо постійно заважати. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипіла, знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду, при цьому все треба ретельно помішувати, поки маса не охолоне і не стане теплою. Потім масу залишаємо треба її повного охолодження, періодично помішуємо, після чого розливаємо по формах, і відправити в холодильник для заморозки.
|