Домашнє морозиво: вершки (33%) — 210 мл, яєчні жовтки — 3 шт, молоко — 210 мл, цукор — 160-170 г, ванільний цукор — 1-2 чайних ложки. У каструльку налити молоко, довести до кипіння, зняти пінки і остудити. До жовтків додати цукор і ванільний цукор і збити масу.Не припиняючи збивання влити в жовтки молоко. Суміш поставити на слабкий вогонь і нагрівати, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Крем остудити, а потім охолодити, прибравши в холодильник. У миску налити вершки і збити. У крем додати збиті вершки і перемішати. Перекласти суміш у ємність,накрити кришкою і прибрати в морозилку на 2-3 години. Через 2-3 години вийняти морозиво з морозилки, перекласти у велику миску і швидко збити міксером або розтерти виделкою.
|