Домашнє морозиво: 200 мл молока 400 мл вершків 32-33% 4 жовтки 90 г цукру 1 стручок ванілі 1 ст. ложка коньяку. В каструлі підігріти до перших ознак кипіння ( не кип'ятити) молоко і вершки. Жовтки з цукром як слід збити до світлого стану, додати ложку коньяку (не обов'язково). Потім поступово влити теплі (не гарячі) молоко і вершки, все змішати і назад в каструлю. На малюсінькому вогні нагрівати і помішувати хвилин 10-15, поки суміш не стане однорідною і густий (як тісто для млинців). Охолодити, заправити в мороженицю або перелити в плоский лоток і в морозилку. Якщо готуєте без морожениці, то через півгодини лоток бажано дістати і як слід розмішати ваше морозиво, потім повернути на місце до повної заморозки.
|