Головна » Статті » Рецепти

Домашнє морозиво
Домашнє морозиво:

200 мл молока
400 мл вершків 32-33%
4 жовтки
90 г цукру
1 стручок ванілі
1 ст. ложка коньяку.

В каструлі підігріти до перших ознак кипіння ( не кип'ятити) молоко і вершки. Жовтки з цукром як слід збити до світлого стану, додати ложку коньяку (не обов'язково). Потім поступово влити теплі (не гарячі) молоко і вершки, все змішати і назад в каструлю. На малюсінькому вогні нагрівати і помішувати хвилин 10-15, поки суміш не стане однорідною і густий (як тісто для млинців). Охолодити, заправити в мороженицю або перелити в плоский лоток і в морозилку. Якщо готуєте без морожениці, то через півгодини лоток бажано дістати і як слід розмішати ваше морозиво, потім повернути на місце до повної заморозки.

Просмотров: 611
Категория: Рецепти |
| Теги: морозиво, лоток

Рекомендовані рецепти:

Суп-пюре з петрушки з грибами
Сирна "самса" з грибами
Круасани з шоколадом
Кокосове печиво
Салат з оливками і тунцем
Печиво-квадратики "Осіннього вечора"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: