Головна » Статті » Рецепти

Десерт в апельсині
Десерт в апельсині:

Апельсин — 8 штук

Вершки жирні — 1 стакан,

Цукор — 0,5 склянки,

Яйце (жовток) — 3 штуки,

Яйце (білок) — 1 штука,

Крохмаль кукурудзяний — 3 столових ложки,

Лікер апельсиновий — 2 столових ложки,

М'ята — за смаком.

Зріжте верхівки у шести апельсинів. Вийміть м'якоть. Змастіть збитим білком апельсини і верхівочки. Посипте цукровим піском. З м'якоті апельсинів вичавити сік, відміряйте 2 склянки. Натріть цедру двох апельсинів (вона стане в нагоді для крему).

У каструлі змішайте півсклянки цукру і кукурудзяний крохмаль з двома склянками соку. Додайте жовтки і продовжуйте збивати, нагріваючи на повільному вогні, доведіть до кипіння. Кип'ятіть 1 хвилину, поки суміш не загусне. Зніміть з вогню, додайте цедру і апельсиновий лікер; перемішуючи, охолодіть.

Віночком або міксером збийте вершки. Обережно введіть їх в охолоджену масу з апельсином. Викладіть отриману масу в підготовлені «чашечки» з шкірки апельсина. Поставте мінімум на годину в холодильник. Перед подачею на стіл закрийте наповнені апельсини кришечками і прикрасьте гілочками м'яти.

Просмотров: 726
Категория: Рецепти |
| Теги: апельсинів

Рекомендовані рецепти:

Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Корисні цукерки з моркви
Паштет по-східному
Смажена картопля з часниковими стрілками
Десерт "Халвинка"
Рулет з меренги
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: